Diversificarea si Concluziile Mele @Cristina-Bucur Blog

Diversificarea si concluziile mele


Fire relaxata insa perfectionista, visatoare dar si realista, plina de energie….fara nicio legatura cu gatitul….. in 2012 a inceput un nou episod din filmul vietii mele…….a venit pe lume primul meu copilas.

Timpul trecea și se apropia cu pași repezi diversificarea, așa că preocuparea mea principală a devenit documentarea cu privire la alimentația bebelușilor și a noastră ca părinți, pentru că eram conștientă că toate gusturile noastre culinare vor devenii și gusturile bebelușului.  

Am trecut prin mai multe etape ale diversificării, în ideea în care, la început mă gândeam că alegerea cea mai bună pentru copilul nostru este să mergem pe alimentația raw-vegană, însă am renuntat la aceasta credință.

Apoi am trecut prin etapa aceea în care mamele își pun o mulțime de întrebări cum ar fi “oare fac tot ce trebuie”, “tot ce este mai bine pentru copilul meu”, “aleg bine alimentele”, “oare diversific corect”, “copilul este bine hranit” ?  

Ce bine ar fi fost dacă aș fi primit validare zilnică de la copilaș pentru vitamine … , sațietate …. , gust ….  :), etc…

Evident asta nu se putea întâmpla, însa am continuat să mă documentez și totodată am învățat să îmi privesc și să-mi ascult copilul.   

Etapa produselor Bio a mers concomitent cu cele de mai sus….recunosc… nu am renunțat în totalitate la această convingere.

Acum, din postura de mama a doi baieței sănătoși, după 7 ani de căutări cu privire la ce este potrivit, suficient, sănătos și la ceea ce nu este sănătos, suficient și potrivit, cu privire la respectarea unui program de masă riguros, am ajuns la următoarele concluzii:

  • copii au dreptul să simtă senzația de foame măcar o data pe zi.
  • să nu uităm că pot avea și ei, ca și noi, preferințe culinare.
  • când mami gătește cu ingredientul secret “Iubirea” și le transmite copilașilor un gand bun și o îmbrațisare, totul merge perfect.
  • nu uitați de rezervoarele de iubire, care nu au voie să se golească…. pentru ca altfel, oricât de sănătoasă este mâncarea, nu va fi suficient.

Acestea fiind spuse, mă bucur că vă pot împărtășii din experienta mea și a familiei mele, așa încat pe această pagină veți găsi rețete gustoase, testate de noi, care vă vor putea inspira în alegerea meniurilor pentru cei mici și pentru cei mari. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *